|

Berättelsen om Pinena

Barrträdsextrak sedan 1975

Från första början har vi tillverkat våra högkvalitativa produkter på deras ursprungsplats, på Koski skogsgård i Siikainen - ansvarsfullt från bark och bark av de starka tallarna i Satakuntas skogar. 

Hälsoprodukter från folklore

För nästan 50 år sedan började våra grundare Kari och Tuija Herttua producera de första extraktdryckerna från barrträd med hjälp av en metod som utvecklats från folktron för bredare produktion. På samma skogsgård Koski i Siikainen i norra Satakunta tillverkar vi fortfarande rena produkter av hög kvalitet, nu i andra generationen.

Vi är ett ansvarsfullt familjeföretag som tillverkar certifierat ekologiskt barrträdsextrak  - det enda i sitt slag. Vi har full kontroll över kedjan från skogen till vår nya produktionsanläggning, vilket gör att vi kan leverera snabbt och med hög kvalitet. Vår snabba och harmoniska process säkerställer att de bioaktiva ingredienserna i råvaran bevaras.

Nästan 50 år gammalt familjeföretag i Satakunta

Företaget bakom Pinena är Ravintorengas Oy, som fortsätter att tillverka produkterna på deras ursprungsplats i Siikainen, Koski skogsgård i norra Satakunta.

Vårt uppdrag

...är att hjälpa människor att återupptäcka skogens hälsofördelar.

Vår vision

... är att vara en möjliggörare för ett hälsosammare liv: hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande är framtidens sätt att arbeta.

Vår webbplats

... människan alltid står i centrum: vårt arbete börjar med användarna av våra produkter.

Respektera skogen: ekologisk och ansvarsfull produktion

Hållbarhet är en hjärtefråga för oss, och det återspeglas redan i valet av råmaterial. Vi köper inte in vårt trä som biprodukter från sågverksindustrin, utan har vår egen ekologiska leveranskedja. Hela råvarukedjan är noggrant kontrollerad och vi vet exakt var varje parti trä kommer ifrån.

Historien om vårt barrträdsextrak börjar när vår betrodda skogvaktare samlar in vårt råmaterial - bark och nila från unga ekologiska tallar - från de ekologiska skogarna i norra Satakunta. Varje träd är individuellt utvalt för livsmedelsanvändning och träet behandlas som livsmedel redan från början. Förutom barkextraktet används varje träd som samlas in i sin helhet, antingen som byggmaterial eller som bioenergi. Inget träd fälls enbart i syfte att utvinna ved.

Vår insamlingskedja är också helt ekologiskt certifierad. Tack vare vårt hantverkskunnande och vår know-how kan vi producera mer färdigt barrträdsextrak från råmaterial än våra konkurrenter.

Det är viktigt för oss att respektera hantverket för att säkerställa ett slutresultat av hög kvalitet. Vi använder inga kemiska lösningsmedel och tillsätter inga ytterligare ämnen i produkterna. Vårt hemliga recept på barrträd bygger på kunskap från folkliga läkare, som vi har respekterat ända sedan starten.

Vårt hemliga recept är nyckeln till framgång

Pinenas hemliga recept har förblivit oförändrat - en kombination av naturens renaste ingredienser från den finska skogen och friskt lokalt källvatten. Våra produkter är 100 % naturliga, utan tillsatser eller kemikalier.

Hälsoprodukter med expertis direkt från ekologiska skogar

Vår kunskap om den finska tallskogens hemligheter återspeglas i de hälsoprodukter som vi har tillverkat i årtionden. Vi är experter på ekologiska skogar, och vårt arbete bygger på kunskap och erfarenhet från generationer.

Lär känna oss

Sanna Herttua-Laiho

Sannas föräldrar Kari och Tuija Herttua grundade företaget redan 1975. År 2019 genomgick familjeföretaget en generationsväxling och Sanna tog över rodret.

Sanna berättar om Karins Havupuu-extraktdryck

Sanna Herttua-Laiho, entreprenör och VD för Ravintorengas Oy, en tillverkare av tallbarksprodukter, berättar om historien och produktionen av Karis Havupuu extraktdryck i en intervju med TerveysSummit. Vad är tallbarkextrakt för något? Se Sannas intervju på vår YouTube-kanal.

Finska folkhemsläkares traditionella kunskap när den är som bäst.

Vi är stolta över det arbete vi utför och det är viktigt för oss att vara en motiverande, glad och välkomnande arbetsplats.