|

Vähemmän muovia – lähes 50-vuotias Karin Havupuu-uutejuoma siirtyy kartonkipakkaukseen

Luomumännyn kuoresta ja nilasta valmistettua Karin Havupuu-uutejuomaa myydään huhtikuun alusta lähtien nestekartonkipakkauksessa. Muutos on pitkän kehitystyön tulos ja jatkoa muutama vuosi sitten tehdylle brändiuudistukselle.

– Olemme testanneet monenlaisia pakkauksia ja materiaaleja, mutta jokaisessa on ollut omat ongelmansa. Tetra Pakin valmistama nestekartonkipakkaus vastaa tuotteen valmistuksen ja laadun vaatimuksiin, joten vihdoin pääsemme siirtymään pois muovipullosta, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja ja yrittäjä Sanna Herttua-Laiho.

– Tuotepakkaukseen liittyvät muutokset ovat pienelle perheyritykselle jännittäviä. Niihin liittyy aina riski, etteivät asiakkaat tunnista tuotetta enää, kertoo yrittäjä. Uusi pakkauksemme noudattaa pitkälti aikaisempaa ilmettä, joten toivomme asiakkaiden löytävän tuotteen helposti. Onnistuimme brändiuudistuksen yhteydessä säilyttämään asiakkaamme ja jopa lisäämään myyntiä, joten toivomme tämän uudistuksen sujuvan yhtä hyvin.

Ympäristön kunnioittaminen tärkeää


Yritys valmistaa havupuu-uutejuomaa paikallisten luomumetsien antimista, joten huolenpito ympäristöstä on luonnollisesti tärkeää. Uusi pakkaus säästää luonnonvaroja enemmän kuin aikaisempi muovipullo tai vaihtoehtona mietitty lasipullo. Lisäksi kartongin kierrättäminen on Suomessa erittäin hyvällä tolalla.


– Olemme myös tutkineet, millaisen pakkauksen asiakkaamme haluaisivat. Kartonkipakkaus on ollut toivotuin vaihtoehto. Se onkin helppo kierrättää, kevyt kuljettaa eikä vie juurikaan tilaa kotona jätteiden lajittelussa, miettii Herttua-Laiho.

Pakkausmateriaalin vaihdon yhteydessä tuotteen korkki ei tule enää irtoamaan pakkauksesta.


– Noudatamme elintarvikkeita koskevaa kertakäyttömuovin EU-SUP-direktiiviä, joka tulee voimaan heinäkuussa. Muutoksen toivotaan vähentävän ympäristöön päätyvän muovin määrää. Uusi korkki on helppo avata ja sulkea – ja se on silti tiivis, kertoo yrittäjä.