top of page

Infektiokierre poikki ja pitkäaikais-sairauksiin helpotusta Pinenalla

33-vuotias Maija kärsi poskiontelontulehdusten ja hengitystieinfektioiden kierteestä yli kaksi vuotta. Kierre sai alkunsa keväällä 2020, kun hän sairasti kolme kuukautta kestäneen hengitystieinfektion myötä keuhkokuumeen. Tämän jälkeen infektiot uusiutuivat joka kuukausi vähäisestäkin rasituksesta, eikä Maija muista kahden vuoden ajalta kuin korkeintaan viikon kestäviä vähäoireisempia jaksoja hengitystieinfektion osalta.

 

Tarkkaa syytä kierteelle ei tiedetä – sisäilmaoireilua asunnon alipaineongelman vuoksi on epäilty, sekä long covidia. Kahden vuoden aikana lääkärissä käynti oli todella hankalaa, sillä korona-aikana infektio-oireisia ei otettu tutkimuksiin, vaan aikoja piti aina siirtää. Aikojen säätäminen kävi raskaaksi myös henkisesti, sillä Maija sai kuulla epäuskoa äänensävyssä siirrellessään aikoja. ”Tunsin häpeää siitä, että en parantunut niin nopeasti kuin muut. Sain kuulla kommentteja kuten ”ei kukaan voi olla noin usein kipeä” ja että tuhlaanko tahallani terveydenhuollon resursseja, vaikka yritin vain olla vastuullinen ja olla tartuttamatta muita.”

Lukuisia lisäravinteita kokeilleena Maijalta alkoi loppua usko. Hän oli kuitenkin kuullut männynkuoriuutteesta hyviä kokemuksia ja oli miettinyt sen kokeilemista. Joulun alla 2021 hän voitti sopivasti somekilpailusta paketin Pinena luomumännynkuoriuutetabletteja. Maija aloitti Pinenan käytön heti tammikuussa paketin saatuaan.

maija_sivu.jpeg

Vapaaksi neljän seinän sisältä

Ensimmäisen viikon sisällä Pinenan käytön aloittamisesta Maija huomasi vireystason sekä mielialan nousua. Hän kärsii myös pitkäaikaissairauksista, kuten kroonisesta väsymyksestä, fibromyalgiasta, masennuksesta ja viivästyneestä unijaksosta. Hän pystyi heräämään Pinenan ansiosta aamulla pari tuntia aikaisemmin ja fibron aiheuttama aivosumu lievittyi. Noin kuukauden käytön jälkeen hän huomasi infektio-oireiden helpottaneen merkittävästi. ”Olin tottunut siihen, että oireettoman viikon jälkeen tulen viimeistään seuraavalla viikolla taas kipeäksi. Kun kaksi oireetonta viikkoa oli kulunut, olin hämmästynyt ja onnellinen.”

Kahden kuukauden kuluttua Pinenan aloittamisesta infektio-oireet olivat väistyneet ja Maija pystyi taas sopimaan menoja pelkäämättä tulevansa kipeäksi. Jatkuvat poskiontelontulehdukset, joihin eivät edes antibiootit tehonneet, ovat pysyneet Pinenan myötä poissa. Aiemmin Maija oli joutunut olemaan infektioiden vuoksi lähes kokonaan neljän seinän sisällä. Kauppareissutkin olivat kahden vuoden aikana olleet luksusta, ja Maijan mies oli pääasiassa hoitanut heidän asiointinsa. ”Tunsin itseni vapaaksi. Jaksoin tehdä paljon paremmin arkisia asioita ja pystyin taas sopimaan menoja. Onneksi annoin Pinenalle mahdollisuuden.”

tabletti_rasia_neliö_wix_edited_edited.jpg

Suomalaista perinnetietoa parhaimmillaan

Pinena® -tabletit valmistetaan Suomen länsirannikon luomumetsien vahvojen mäntyjen kuoresta ja nilasta. Nämä Pohjolan karuissa oloissa luonnonmukaisesti kasvaneet männyt keräävät kasvuaikanaan itseensä runsaasti vahvoja suoja-aineita.

Pinena® on markkinoiden ainoa luomulaatuinen ja laatusertifioitu männynkuoriuute, jota on valmistettu standardoidulla reseptiikalla Siikaisissa jo vuodesta 1975. Raaka-aine kerätään vain nuoren, elinvoimaisen luomumännyn kuoresta ja nilasta ja se on erittäin puhdasta ja laadukasta, sekä jäljitettävää.

Pinena® luomumännynkuoriuutteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa tehostava vaikutus.

maija+pinena.jpg

Vireyttä ja helpotusta arkeen

Maija on saanut Pinenasta tukea myös pitkäaikaissairauksien kanssa elämiseen. Optimaaliseksi annostukseksi hän on todennut itselleen neljä Pinena -tablettia päivässä. ”Saan enemmän aikaan päivän aikana, kun aivosumu on lievempää ja vireystaso on parempi. En pysty käyttämään masennuslääkkeitä sivuvaikutusten vuoksi ja olin yllättynyt, miten luonnollinen vaihtoehto voi nostaa mielialaa näin paljon.” Maija kertoo myös tavallisesti keväisin pahenevan astmansa pysyneen paremmin hallinnassa Pinenan myötä. Ensimmäistä kertaa vuosiin PEF-arvot pysyivät normaaleina ja katupölystäkin selvisi ilman lisälääkitystä. Alaraajojen virheasennon lisäksi infektiokierre oli rajoittanut Maijan liikkumista entisestään huonontuneen yleiskunnon ja heikentyneen lihasvoiman myötä. Pinenan katkaistessa kierteen ja hillitessä väsymystä Maija on hyvinä päivinä pystynyt 500 metrin sijaan kävelemään kaksikin kilometriä, mikä on hänelle iso suoritus. Pidemmille matkoille hän käyttää apuna sähköpotkulautaa. ”Olen onnellinen kaikesta, mitä pystyn tekemään enemmän. Pahimpina aikoina tiskaaminenkin jätti minut loppupäiväksi sängyn pohjalle.”

 

Pinenan säännöllinen käyttö on näkynyt myös suolistossa ja ihossa. Maija oli kärsinyt useamman vuoden monista ruokayliherkkyyksistä ja erilaisista vatsavaivoista. Pinenan myötä hän huomasi sietävänsä pienissä erissä sellaisia ruoka-aineita, joiden syöminen ennen olisi aiheuttanut rajuja suoliston kipukohtauksia. ”On helpottavaa huomata, että olen varovaisesti voinut laajentaa syömisiäni.” Maijan riesana on ollut iholla myös toistuva ruusufinni, johon antibioottivoide antoi aina vain hetken helpotuksen. Pinenan myötä näppyjä ei ole juuri tullut ja punaisia lehahduksiakin on harvemmin. "Iho pysyy suurimman osan ajasta rauhallisena ilman lääkevoiteita ja ruusufinni sietää myös suoliston tavoin pieniä altistuksia paremmin nykyään."

Toivoa tulevaisuuteen Pinenasta

Pitkäaikaissairaudet ovat osa Maijan elämää, mutta henkinen jaksaminen ja arki ovat helpottaneet huomattavasti, kun on jaksanut liikkua enemmän ja voi tavata taas ihmisiä. ”On helpompaa pysyä positiivisin mielin, kun ei ole enää neljän seinän vanki kuukaudesta toiseen. Vointini on siis varovaisin askelin menossa parempaan päin.” Harrastuksina hänellä on jaksamisen mukaan Pokemon Go -pelin pelaaminen sekä valokuvaaminen. Lisäksi yhteisenä harrastuksena miehen kanssa on kotimaan matkailu eri luontokohteisiin. Parin talouteen kuuluu myös kaksi kissaa. Infektiokierteen loppuessa Maija on pystynyt taas kuntouttamaan jalkojansa ja toivoo tulevaisuudessa pystyvänsä liikkumaan vielä paremmin.

 

Maija haluaa antaa toivoa kaikille, joille lääkärit ovat sanoneet, ettei ole enää lääkkeitä tai hoitoja joita kokeilla. ”Olen todennut itse Pinenan auttavan laajalti monenlaisiin oireisiin. Voin suositella sitä kaikille, joilla jotkin oireet piinaavat ja rajoittavat elämää, eikä tunnu löytyvän apua. Suosittelen sitä myös ihan terveillekin ihmisille vastustuskyvyn boostaamiseen ja uupuneille vireystason lisäämiseen. Tämä on aidosti luonnollinen hyvää tekevä tuote moneen ongelmaan.”

bottom of page