|

Pinenan tarina

Männynkuoriuutetta jo vuodesta 1975 alkaen

Olemme alusta saakka valmistaneet korkealuokkaiset tuotteemme niiden synnynsijoilla Siikaisissa, Kosken metsätilalla – vastuullisesti Satakunnan metsien vahvojen mäntyjen kuoresta ja nilasta. 

Kansanperinteestä kumpuavia terveystuotteita

Lähes 50 vuotta sitten perustajamme Kari ja Tuija Herttua ryhtyivät valmistamaan kansanperinteestä laajempaan tuotantoon kehitetyllä menetelmällä ensimmäisiä havupuu-uutejuomia. Samalla Kosken metsätilalla Siikaisissa, Pohjois-Satakunnassa valmistamme edelleen korkealuokkaisia puhtaita tuotteita, nyt jo toisessa sukupolvessa.

Olemme vastuullinen perheyritys, joka on omistautunut tuottamaan sertifioitua luomumännynkuoriuutetta – ainoaa laatuaan. Meillä on ketjusta täysi hallinta aina metsästä uutteen tuotantolaitokseemme asti, mikä mahdollistaa nopeuden ja laadun. Ripeä ja harmoninen prosessimme takaa raaka-aineen bioaktiivisten ainesosien säilymisen.

Lähes 50-vuotta vanha satakuntalainen perheyritys

Pinenan takana on Ravintorengas Oy, joka valmistaa tuotteet edelleen niiden synnyinsijoilla Pohjois-Satakunnan Siikaisissa, Kosken metsätilalla.

Missiomme

… on auttaa ihmisiä löytämään uudelleen metsän terveyshyödyt.

Visiomme

… on olla terveellisemmän elämän mahdollistaja: terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäiseminen ovat tulevaisuuden tapa hoitaa terveyttä.

Toiminnassamme

… ihminen on aina keskiössä: tekemisemme lähtee tuotteiden käyttäjistä.

Metsää kunnioittaen: orgaanista ja vastuullista tuotantoa

Vastuullisuus on meille sydämen asia, ja se näkyy jo raaka-aineiden valinnassa. Emme hanki puitamme sahateollisuuden sivutuotteina, vaan meillä on oma luonnonmukainen hankintaketju. Koko raaka-aineen kulku on tarkkaan valvottua, ja tiedämme tarkalleen, mistä metsälohkolta jokainen tuote-erä on peräisin.

Männynkuoriuutteemme tarina alkaa luotetun metsurimme kerätessä raaka-aineemme – nuorten luomumäntyjen kuoren ja nilan – Pohjois-Satakunnan luomumetsistä. Jokainen puu valitaan erikseen elintarvikekäyttöön ja puuta käsitellään alusta asti elintarvikkeena. Jokainen kerätty puu hyödynnetään kuoriuutteen lisäksi kokonaisuudessaan, joko rakennusmateriaalina tai bioenergiana. Yhtään puuta ei kaadeta pelkästään uutteen valmistuksen vuoksi.

Keruuketjumme on myös kokonaisuudessaan luomusertifioitu. Käsityöllä sekä osaamisemme ansiosta pystymme tuottamaan enemmän valmista männynkuoriuutetta raa’asta materiaalista kuin kilpailijamme.

Meille on tärkeää kunnioittaa käsityötä varmistaaksemme laadukkaan lopputuloksen. Emme turvaudu kemiallisiin liuottimiin emmekä lisää tuotteisiin mitään ylimääräisiä aineita. Salainen männynkuorireseptimme pohjautuu kansanparantajilta perittyyn tietoon, jota olemme kunnioittaneet alusta asti.

Puhdas salainen reseptimme on avain menestykseen

Pinenan salainen resepti on pysynyt muuttumattomana – yhdistelmä luonnon puhtaimpia aineksia suomalaisesta metsästä ja raikasta paikallista lähdevettä. Tuotteemme ovat 100 % luonnollisia, ilman lisäaineita tai kemikaaleja.

Terveystuotteet asiantuntemuksella suoraan luomumetsistä

Tuntemuksemme suomalaisen mäntymetsän saloista heijastuu terveystuotteisiin, joita olemme valmistaneet jo vuosikymmenien ajan. Olemme luomumetsien asiantuntijoita, ja työssämme hyödynnämme sukupolvien tuomaa tietoa ja kokemusta.

Tutustu pinenalaisiin

Sanna Herttua-Laiho

Sannan vanhemmat Kari ja Tuija Herttua perustivat yrityksen jo vuonna 1975. Vuonna 2019 perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, jolloin Sanna otti ohjat käsiinsä.

Sanna kertoo Karin Havupuu-uutejuomasta

Pinena-tuotteita valmistavan Ravintorengas Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Sanna Herttua-Laiho kertoo Karin Havupuu-uutejuoman historiasta ja valmistamisesta TerveysSummitin haastattelussa. Mistä männynkuoriuutteesta on oikein kyse? Katso Sannan haastattelu YouTube-kanavaltamme.

Suomalaisten kansanparantajien perinnetietoa parhaimmillaan.

Olemme ylpeitä tekemästämme työstä ja meille on tärkeää olla motivoiva, hyväntuulinen ja viihtyisä työyhteisö.